Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Domowe czekoladki

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

czekolada biała 200 gram
czekolada mleczna 200 gram

Przepis i sposób przygotowania na: Domowe czekoladki

Czekoladę mleczną łamiemy na kawałki, rozpuszczamy w kąpieli wodnej, przelewamy do silikonowych foremek ( ja wlewałam do połowy wysokości). Następnie rozpuszczamy w ten sam sposób białą czekoladę i wlewamy do foremek do których wcześniej była wlana mleczna czekolada. Foremki z czekoladkami wstawiamy do lodówki na około 2 godziny, po tym czasie wyjmujemy czekoladki z formy. Znikają w mig.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gacopierz23 14.07.2014 19:02
piękne te czekoladki
magduś83 09.06.2014 09:00
super pomysł
Ada-Gaba 08.06.2014 12:29
wyszły ślicznie
Kejti 31.03.2014 22:04
Proste i jak pięknie wyglądają :-)
kaprysiek 02.03.2014 22:27
To naprawdę takie proste? Więc też to muszę zrobić.
Iwa27 02.03.2014 19:58
sa piekne ;]
Niki22 02.03.2014 19:45
ślicze Ci wyszły :)
patryska76 02.03.2014 18:30
Świetne domowe czekoladki ;-)
adelajda 02.03.2014 18:14
bardzo ładne :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak