Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wieprzowina z selerem

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso wieprzowe 1 kg
cebula 2 szt.
masło 4 łyżki
natka pietruszki 1 pęczek
wino wytrawne 1/2 szklanki
seler 4 szt.
mąka 2 łyżki
sól, pieprz
żółtko jajek 2 szt.
śmietana 1/2 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Wieprzowina z selerem

Wykonanie:
Mięso opłukać, pokroić w kostkę i obsmażyć w rondlu z cebulą na maśle. Drugą pokrojoną cebulę wymieszać z mąką, wlać wino dodać pokrojoną pietruszkę i włożyć do podsmażonego mięsa. Do mięsa dolać gorącej wody tyle aby przykryła zawartość w rondlu i przyprawić do smaku solą i pieprzem. Gotować przez 30 minut, następnie dodać pokrojone w kostkę selery i gotować na wolnym ogniu około 1 godziny. Żółtka roztrzepać ze śmietaną zmieszać z ½ gorącego sosu , wlać do mięsa i podgrzać( nie zagotować). Podawać z ziemniakami lub makaronem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Zdzisław 01.03.2014 14:29
dla mnie smaczna potrawa
idealme 01.03.2014 11:50
bardzo smaczne!
gibli 01.03.2014 11:19
smaczne mięsko)
patryska76 01.03.2014 10:42
Pyszny obiadek ;-)
pestka 01.03.2014 10:35
ciekawa propozycja
jowant 01.03.2014 10:28
ciekawy przepis :)
sylwia_sl 01.03.2014 10:25
lubię takie mięsko
norweska20 01.03.2014 10:07
smacznie podano
2milutka 01.03.2014 09:54
fajne połaczenie smaku:)
Czyki 01.03.2014 09:46
Ciekawe połączenie:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak