Zupa jarzynowa

Zupa jarzynowa

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • woda

    2 l
  • marchew

    2 sztuki
  • pietruszka

    1 sztuki
  • seler

    1/2 sztuka
  • por

    1/2 sztuka
  • zielony groszek

    1 szklanka
  • kalarepa

    1 sztuki
  • mąka

    1 łyżka
  • śmietana

    3 łyżki
  • kostka rosołowa

    2 sztuki
  • przyprawa uniwersalna Kucharek

    do smaku
  • makaron

    2 szklanki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Do gotującego się bulionu dodajemy pokrojone w kostkę warzywa. Kiedy będą już miękkie dodajemy rozrobioną śmietanę w mąką. Doprawiamy do smaku. Pod koniec gotowania dodajemy ugotowany wcześnie w osolonej wodzie makaron.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Adamorek

28.03.2011 12:03
nie daje pora

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat