Gulasz zimowy

Gulasz zimowy

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gram

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • wołowina

    40 dag
  • cebule

    4
  • ząbki czosnku

    2
  • marchew

    5
  • pietruszka

    5
  • ziemniaki

    0.5 kg
  • koncentrat pomidorowy

    2 łyżki
  • sól, pieprz Prymat

Wyślij składniki na:
Listonic
promotion_img Reklama na dziś

Sposób przygotowania

Wołowinę umyć, podzielić na 6 dużych części i oprószyć solą. W rondlu zagotować litr wody, osolić ją, dodać liść laurowy i wrzucić mięso. Gotować na niewielkim ogniu około godziny. Cebulę oraz czosnek obrać i posiekać, przełożyć do rondla. Marchewkę, pietruszkę oraz ziemniaki obrać ze skóry i pokroić na plasterki. Warzywa dodać do gotującej się wołowiny i dusić jeszcze 45 minut. Kiedy mięso będzie miękkie, w sosie, który wytworzył się w czasie duszenia, rozpuścić koncentrat pomidorowy, całość obficie posypać pieprzem. Podawać z pieczywem razowym.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

M. Monroe

12.12.2012 23:40
pora w sam raz ;)

ben-ka

02.06.2012 10:43
lubię gulasz.

mirosława4

31.05.2012 22:57
pyszny a zwłaszcza ten sosik z tego mięska:)

Betka

14.05.2012 14:49
fajny jest!;)

gosia47-47

24.02.2012 17:47
pycha

ewelina63

15.10.2010 14:14
super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat