Sałatka z czerwonej kapusty z fasolą

Sałatka z czerwonej kapusty z fasolą

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • 75 dag czerwonej kapusty

  • 2 puszki białej fasoli

  • biała część dużego pora

  • 2-3 łyżki soku z cytryny

  • 2 łyżki posiekanej natki pietruszki

  • cukier,pieprz,sól

  • olej

    3 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kapustę dokłdnie umyć i wykroić głąb.Umytą kapustę pokroić w niedużą kostkę, włożyć do garnka, zalać, szklanką, gorącej wody, zagoować, i trzymać na małym ogniu 4-5 min.Odcedzić, ostudzić skropić sokiem z cytryny , dokładnie wymieszać.Por pokroić na cieniutke plasterki.Fasolę odsączyć.Pokrojony por i fasolę połączyć z kapustą i natką pietruszki wlać olej dokładnie wymieszać.Doprawić do smaku solą, cukrem i pieprzem.Podawać z razowym pieczywem.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

maciek7

16.09.2011 21:29
super

gusia1000

02.06.2011 13:27
Robię taką i jest o.k.

madi356

24.12.2010 22:14
prosta sałatka ale bardzo pyszna i zawsze na czasie

Katarzyna156

19.09.2010 20:36
super :)

marzencia2007

25.08.2010 11:14
ja tez lubie taka sałatke :)

iwa643

04.08.2010 08:31
lubie taka

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat