Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

TORT MARSCAPONE ANGRY BIRDS

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ser marscapone 25 dag
kremówka 0,5 litra
dżem 1 słoik
cukier puder 30 gram
jajko 7
mąka 1 szklanka
mąka ziemniaczana 7 łyżek
cukier 2/3 szklanki
proszek do pieczenia 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: TORT MARSCAPONE ANGRY BIRDS

Najpierw pieczemy biszkopt:
Białka oddzielamy od żółtek - ubijamy białka na sztywno - dodajemy cukier, następnie dodajemy mąki uprzednio przesiane, żółtka i proszek do pieczenia.
Wylewamy do formy tortowej. Pieczemy 35-45 min w temp 170 st

Najlepiej jakby biszkopt odstał. Potem przecinamy go na dwa plastry lub na trzy cieńkie

Masa:

Ubijamy kremówkę z cukrem pudrem następnie dodajemy ser marscapone.

Pierwszą warstwę toru nasączamy (ja używam esencji herbaty) potem wykładmay warstwę dżemu, następnie krem i tak naprzemiennie. Dżem tylko na dolnej warstwie.

Obkładamy masą cały tort.

Ja udekorowałam go zabarwionym barwnikiem kokosem, a z masy cukrowej wykonałam figurki angry birds.

Smacznego

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Anetina 03.01.2016 12:36
wygląda super, na pewno tak też smakuje
kasia37 03.01.2016 12:24
no rewelacja :)
Małgorzata9 22.02.2014 22:05
dzieciom by się podobał
Renataj 21.02.2014 21:15
Wygląda rewelacyjnie.
Rafał10 21.02.2014 20:36
ale bombowy :)
gibli 21.02.2014 19:23
rewelacja, świetnie wygląda, też bym zjadła taki tort:)))

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak