Ciastka z makiem

Ciastka z makiem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka

    25 dag
  • margaryna

    1/3 kostki
  • cukier puder

    5 dag
  • jajko

    1 szt
  • mak

    5 dag
  • proszek do pieczenia

    0,5 łyżeczki
  • sól

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mąkę z proszkiem do pieczenia posiekać z margaryną, dodać jajko, sparzony i dobrze osączony z wody mak, cukier puder i proszek do pieczenia. Po wymieszaniu nożem zagnieść ciasto (powinno być dość twarde). Odłożyć je na 2-3h do lodówki. Następnie rozwałkować, pokroić na kwadraty, ułożyć na blaszce posypana mąką i upiec na złoty kolor.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

mela25

28.06.2013 07:32
fajne i proste

Aneta41

11.11.2012 17:46
świetne

Agnik

31.07.2011 11:12
pycha

mehia

12.04.2011 18:28
apetyczne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat