Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gołąbki grzybowe z kurczakiem

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta włoska 1 główka
ryż brązowy 3 paczki
filety z kurczaka 2 sztuki
masło 2 łyżki
grzyby suszone do smaku
cząber
Liść laurowy suszony Prymat
śmietana 30% 100 ml
koncentrat pomidorowy 3 łyżki
sól
pieprz
Czosnek suszony Prymat
papryka 3 płaty

Przepis i sposób przygotowania na: Gołąbki grzybowe z kurczakiem

Ryż ugotować al dente. Filety kurczaka zmielić z czosnkiem i papryką z oleju. Namoczone grzyby podgotować aż zalewa wyparuje. Do ryżu dodać grzyby, zmielone mięso, trochę cząbru, posiekany czosnek, pieprz i sól. Dobrze wymieszać. Liście kapusty pooddzielać, obgotować i zawijać w nie farsz. Do garnka włożyć liście z kapusty, a na nie układać gołąbki. Zalać całość wodą z solą, dodać cząber i liście laurowe. Przykryć i gotować na małym ogniu aż kapusta zmięknie.
Sos: roztopić masło, dodać koncentrat, wymieszać a następnie dodać śmietanę. Chwilę gotować. Sosem podlewać gołąbki:)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Marlenka.S 21.02.2014 17:32
bardzo lubię gołąbki
Kuchenka 21.02.2014 10:30
ładnie wyglądają
paulina2157 21.02.2014 08:48
podoba mi się ten farsz z takim jeszcze nie robiłam
norweska20 21.02.2014 08:35
prezentują się smakowicie
adelajda 21.02.2014 08:14
lubię gołąbki :)
Adamorek 21.02.2014 00:31
super gołąbeczki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak