Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Muffinki marmurkowe

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 280 g
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
sól szczypta
cukier kryształ 115 g
jajko 2 sztuki
mleko 250 ml
olej 6 łyżek
masło 85 g
esencja waniliowa 1 łyżeczka
kakao 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Muffinki marmurkowe

Przygotowanie:



UWAGA!!!
Jak ktoś bedzie używał masła w tym przepisie prosze je napoczątku rozpuśći


W jednym naczyniu wymieszać makę, proszek do pieczenia, sól i cukier. W drugim jajka, mleko, olej i ekstrakt z wanilii. Połaczyć zawartość obu naczyń i wymieszać tylko do połączenia składników. Następnie podzielić na 2 części, do jednaj dodać kakao i wymieszać.

Formę do muffinek wyłożyć papilotkami, nakładać na zmianę – ciemne i jasne ciasto.

Piec około 20 minut w temperaturze 200ºC. Studzić na kratce.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

aga222 14.02.2014 18:56
przepiękne :P

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak