knedle z ciasta ptysiowego

knedle z ciasta ptysiowego

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mleko

    1/2 l
  • masło

    50 gram
  • mąka

    1/2 kg
  • jajka

    3
  • szczypta soli

  • śliwki

    1 kg
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

w kąpieli wodnej gotujemy mleko z masłem i solą w garnku ciągle mieszamy wsypujemy stopniowo 400 gram mąki ciasto odstawiamy do ostygnięcia mieszając wbijamy po jednym jajku i wsypujemy resztę mąki z ciasta formujemy kulki spłaszczamy i wkładamy sliwki formujemy knedle i układamy na stolnicy posypanej maka gotujemy we wrzącej wodzie 10 minut posypujemy cukrem lub polewamy roztopionym masłem lub smietaną

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat