Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Owoce pod kruszonką

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

owoce 1/2 kg
cukier waniliowy 2-3 łyżeczki
kardamon do smaku
margaryna 2 łyżki
mąka 1 szkl
cukier 1/2 szkl

Przepis i sposób przygotowania na: Owoce pod kruszonką

Kroki postępowania

1
Kruszonka:

Margarynę rozpuszczamy,studzimy. Do miski wsypujemy make,cukier i dodajemy przestudzona margarynę – dokładnie mieszamy. (Kruszonka ma mieć konsystencje sypka).

Do kokilek(można zrobić w dowolnym naczyniu,w którym można zapiekać w piekarniku) wkładamy owoce (na jakie mamy ochotę ,Ja użyłam mandarynek i ananasa).
Krok 1 - Owoce pod  kruszonką foto
2
Owoce posypujemy cukrem waniliowym i kardamonem. Na owoce sypiemy kruszonkę.
Krok 2 - Owoce pod  kruszonką foto
3
Zapiekamy w piekarniku ok 20 minut w temperaturze 180 stopni.
Krok 3 - Owoce pod  kruszonką foto
4
Smacznego!!
Krok 4 - Owoce pod  kruszonką foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

agnieszka131919 11.02.2014 21:40
ale mam ochotę...
irenka 11.02.2014 20:30
fajny przepis,pyszności

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak