Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Deser budyniowy z biszkoptami

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

biszkopty okrągłe 100 gram
budyń waniliowy 1 sztuka
mleko 3,2% 500 ml
powidła śliwkowe 3 łyżki
cukier 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Deser budyniowy z biszkoptami

Budyń przygotować zgodnie z przepisem na opakowaniu, dodając 2 łyżki cukru. Biszkopty pokruszyć na kawałki. W szklankach ułożyć warstwę budyniu, następnie ok. łyżeczkę/dwie powideł śliwkowych. Dorzucić warstwę pokruszonych biszkoptów. Ułożyć kolejną warstwę aż do wyczerpania składników. Końcową warstwę powinny tworzyć powidła.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Monika-twin 10.02.2014 19:16
musi byc pycha.lubie takie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak