Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gołąbki mięsne.

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso mielone 1,5 kg
kapusta biała 1 szt
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Gołąbki mięsne.

Mięso mielone doprawić solą i pieprzem.
Wszystko wymieszać.

Z kapusty wyciąć głąb i obgotować.
Potem zdejmować liście,nakładać mięso i zawijać.
Ułożyć ciasno w garnku,zalać osoloną wodą i gotować 90 minut.

Są prościutkie :-)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Przepisy Joanny 06.03.2014 21:32
Pyszne gołąbki
SmacznaPyza 18.02.2014 23:49
dziękuję, też przeważnie tak robię
Kejti 17.02.2014 22:58
Ja mieszam zwykle mięso wieprzowe z wołowym.
SmacznaPyza 17.02.2014 18:39
Kejty, dwa rodzaje, ale jakie ? to naprawdę nie jest wszystko jedno
gibli 14.02.2014 20:57
gołąbeczki moje kochane jak ja was lubię zajadać :) uwielbiam gołąbki:))
Kejti 11.02.2014 15:51
To najprostsze gołąbki.Mięso wedle uznania,ja mieszam zwykle dwa rodzaje.
SmacznaPyza 10.02.2014 15:52
jakie mięso dokładniej ? czy tylko sól i pierz do całej potrawy z przypraw ? opis bardzo oszczędny
iziona 10.02.2014 15:19
Doznałam dziwnego skurczu w brzuszku na ich widok :)
bogusia19 10.02.2014 14:51
lubię gołąbki
Milka100 10.02.2014 14:44
pyszne gołąbeczki
krystyna330 10.02.2014 14:33
ale smakołyki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak