Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rolada cebulowa

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 1/2 kilogram
drożdże 4 dag
margaryna 1 kostka
jajko 3 sztuki
mleko 3/4 szklanki
sól do smaku
cukier łyżeczka
cebula 1,5 kilograma
Papryka słodka mielona Prymat do smaku
kminek
olej 4 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Rolada cebulowa

1. Obraną i pokrojoną w kostkę cebulę zeszklić na oleju z dodatkiem słodkiej papryki, soli i pieprzu.

2. Do miski rozkruszyć drożdże, dodać cukier zalać ciepłym mlekiem i pozostawić do wyrośnięcia na 20 minut.

3. Do powstałej konsystencji dodać mąkę, jajka, margarynę i sól. Wyrobić ciasto. Ciasto pozostawić do wyrośnięcia na 20 minut.

4. Ciasto rozdzielić na dwie części. Każdą rozwałkować. Do środka dodać farsz z cebuli. Zawinąć. Tak samo postąpić z drugim kawałkiem ciasta. Rozbełtanym jajkiem posmarować wierzch rolady i posypać kminkiem.

5. Przełożyć do żaroodpornego naczynia i wstawić do rozgrzanego do 180 stopni piekarnika na ok. 40 minut do momentu aż rolada nabierze złotego koloru.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Gabi44 10.02.2014 00:07
Ciekawe roladki ,cebula,kminek.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak