Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Nemy na słodko z ananasem

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

papier ryżowy 6 szt.
gorzka czekolada 60 g
ananas świeży 1
masło stopione 30 g
cukier puder 2 łyżki
wiórki kokosowe 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Nemy na słodko z ananasem

Zetrzeć czekoladę, obrać ananasa, pokroić w paski o grubości 1 cm jak frytki.
W talerzu wymieszać wiórki kokosowe z cukrem, wsypać paski ananasa. Pokroić każdy papier ryżowy na 4, na każdym trójkącie równolegle do boku wyłożyć pasek ananasa w cukrze i wiórkach kokosowych.
Podzielić startą czekoladę, nawilżyć pędzelkiem każdy papier.
Zwinąć, by uformować nemy (potrawa z kuchni wietnamskiej - kształt jak małe gołąbeczki).
Ułożyć nemy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Przybielić je stopionym masłem i piec 8-10 minut w 180° C.
POMYSŁY: by było pyszniej, polać sosem czekoladowym.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 03.04.2014 19:37
super deserek
Czyki 11.03.2014 12:52
Świetny pomysł:)Pyszności tu u Ciebie:)
MagdaXXX 11.02.2014 14:14
bardzo ciekawy przepis super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak