Naleśniki po meksykansku

Naleśniki po meksykansku

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kukurydza lub kolba

    1 puszka
  • parówki

    6 sztuk
  • cebula

    1 sztuka
  • czosnek

    1 ząbek
  • olej

    2 łyżki
  • rosół instant

    1 szklanka
  • pomidory

    0.85 dag
  • sól, pieprz, papryka

  • fasola

    1 puszka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Na rogrzany olej wrzucić pokrojoną parówke, cebulę i smażyc razem. Podlać rosołem, dodać pomidory, doprawić solą,pieprzem i papryką.
Gotować na dużym ogniu 5-10 minut, aż farsz stane się odpowiednio gęsty.
Wrzucić odcedzoną fasolkę i kukurydzę, i dusić 2 minuty.
Farsz nakładać na usmażone naleśniki

SMACZNEGO ! :)

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

iknkirke

22.07.2011 13:51
wypróbuję z ciekawości

rosik93

02.07.2011 23:54
mniam

kate.500

08.06.2011 07:47
smacznosc...

elżbieta20

11.09.2010 14:25
tez dobre

Kate131

09.08.2010 13:18
ja robię z mięsem mielonym podobne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat