Idealny biszkopt na tort

Idealny biszkopt na tort

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

kg

kostka

gr

gramów

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka pszenna

    3/4 szklanki
  • mąka ziemniaczana

    1/4 szklanki
  • jajka

    6 szt
  • cukier

    3/4 szklanki
  • proszek do pieczenia

    1 łyżeczka
Wyślij składniki na:
Listonic
promotion_img Reklama na dziś

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Idealny biszkopt na tort
Żółtka oddzielić od białek. Białka ubić na sztywną pianę z cukrem
Krok 2 - Idealny biszkopt na tort
Dodać żółtka ubijając na najniższych obrotach robota. Wsypać przesiane mąki i proszek do pieczenia, wymieszać delikatnie łyżką
Krok 3 - Idealny biszkopt na tort
Do wysmarowanej margaryną i obsypanej bułka tartą tortownicy przełożyć delikatnie ciasto. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni C i piec ok. 30-40 min.
Krok 4 - Idealny biszkopt na tort
Biszkopt całkowicie ostudzić przed krojeniem.
Udekorować tort wedle uznania.
Smacznego.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

cukiereczek

06.02.2014 17:22
piękny tort wspieniły prezent

Renata9

06.02.2014 16:58
piękny i pyszny torcik

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat