Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kapusta biała duszona z jabłkiem i pomidorami

2.0
(9)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta biała 1/2 kg
por średni 1 szt
jabłko 1 szt
pomidorki cherry 4 szt
masło 2 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku
cukier do smaku
ocet winny do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Kapusta biała duszona z jabłkiem i pomidorami

Kroki postępowania

1
Kapustę poszatkować, włożyć do wody z dodatkiem soli, zagotować, odcedzić. Na rozgrzanym maśle podsmażyć pokrojony w krążki por.Dodać kapustę, dusić pod przykryciem, co chwilę zamieszać.
Krok 1 - Kapusta biała duszona z jabłkiem i pomidorami foto
2
Jabłko obrać, usunąć gniazda nasienne i tak jak pomidorki pokroić w plasterki. Połączyć z kapustą, wlać odrobinę wody, dusić przez chwilę.
Krok 2 - Kapusta biała duszona z jabłkiem i pomidorami foto
3
Doprawić do smaku solą, pieprzem, cukrem i octem winnym.
Krok 3 - Kapusta biała duszona z jabłkiem i pomidorami foto
4
Podawać na ciepło jako dodatek do dania z mięsem.
Krok 4 - Kapusta biała duszona z jabłkiem i pomidorami foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ania321 01.02.2014 14:26
zjadłabym z przyjemnością :)
krystyna330 01.02.2014 11:14
ale pyszności ;-)
agnieszka131919 01.02.2014 10:50
na pewno pyszna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak