Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gulasz

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso gulaszowe 1 kg
cebula 1
olej 4 łyżki
Liść laurowy suszony Prymat 2 liście
ziele angielskie 2 ziarenka
pieprz 5 ziarenek
sól do smaku
Papryka słodka mielona Prymat do smaku
Papryka ostra mielona Prymat do smaku
mąka 3-4 łyżki
przyprawa do potraw Kucharek do smaku
woda 1 (ciepła)

Przepis i sposób przygotowania na: Gulasz

Mięso myjemy,kroimy w kostkę, przyprawiamy słodką papryką i obtaczamy na talerzyku w 2 łyżkach mąki.
Podsmażamy na patelni z odrobiną oliwy, mięso powinno się przypiec z każdej strony ale nie spalić.
Dodajemy przyprawy: liść laurowy,ziele angielskie i pieprz w ziarnkach. Zalewamy wodą,tak aby mięso było przykryte.
Dusimy około 30-40 minut, kiedy płyny się zredukują dolewamy resztę wody,dodajemy pokrojoną cebulę,doprawiamy solą, papryką, pieprzem, przyprawą Kucharek.
Pozostała mąkę lub trochę więcej mieszamy z odrobiną wody(dodamy ją do zagęszczenia sosu,gdyby był zbyt rzadki).
Gdy mięso jest już miękkie,zagęszczamy sos, wlewamy rozrobioną mąkę i energicznie mieszamy, aby nie powstały grudki.Chwilę wszystko razem gotujemy.
Gulasz podajemy ciepły z ulubionymi dodatkami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mysza75 23.02.2014 09:51
Jakie to dobre sama bym zjadła :-)
patryska76 30.01.2014 19:13
Uwielbiam takie rarytasy ;-)
artur7 30.01.2014 17:18
mniam do obiadu

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak