Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kopytka ze szpinakiem

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ziemniaki 1 kg
sól
mąka 450 gramów
mąka ziemniaczana 1-2 szklanki
szpinak mrożony ok.500 gramów
czosnek 2-3 ząbki
jajko

Przepis i sposób przygotowania na: Kopytka ze szpinakiem

Kroki postępowania

1
Ziemniaki obieramy i gotujemy. Szpinak rozmrażamy i podsmażamy z czosnkiem. Ziemniaki po ostudzeniu rozgniatamy, lub przepuszczamy przez maszynkę. Dodajemy jajko, mąkę (radzę nie dodawać jej na raz, tylko stopniowo, jeśli ciasto już się nie klei jest w porządku) i zagniatamy.
Krok 1 - Kopytka ze szpinakiem foto
2
Rolujemy kawałki ciasta i kroimy na 'kopytka'. ;) Wrzucamy do gotującej się wody, gdy kopytka wypłyną na wierzch, znaczy że nie są już surowe.
Krok 2 - Kopytka ze szpinakiem foto
3
Podajemy ze śmietaną, najlepsze są podsmażone ;) Smacznego!
Krok 3 - Kopytka ze szpinakiem foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Betka 18.11.2015 08:54
uwielbiam takie ;)
Betka 07.07.2014 21:13
pychotka! ;)
gacopierz23 08.04.2014 21:43
ciekawe te zielonki
eMMe 28.01.2014 20:17
Ale zieloniutkie:)
marcia7 28.01.2014 20:02
fajna wersja
mitek111 28.01.2014 19:49
mmm...pycha
kasiaw 28.01.2014 19:35
nie przepadam za szpinakiem

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak