Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kapusta zasmażana słodko-kwaśna

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta biała 1/2 głowki
Pieprz ziołowy mielony Prymat do smaku
Liść laurowy suszony Prymat 1 szt
ziele angielskie 4 szt
sól do smaku
cukier 1 łyżka
ocet winny 1 łyżka
olej 2 łyżki
mąka 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Kapusta zasmażana słodko-kwaśna

Poszatkowaną kapustę zalewamy wodą, solimy, dodajemy liść laurowy i ziele angielskie i gotujemy do miękkości. Na koniec doprawiamy pieprzem ziołowym, cukrem i octem. Z oleju i maki robimy zasmażkę, dodajemy do kapusty, mieszamy dokladnie i zagotowujemy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IKrakowianka 08.03.2014 15:23
super kapusta
misia53 02.03.2014 19:53
smaczna kapustka , robię podobnie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak