Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szaszłyki Indonezyjskie

2.0
(6)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filety z kurczaka 4 szt
cebula 2 szt.
czosnek 3 ząbki
Papryka ostra mielona Prymat 1/2 łyżeczki
musztarda ostra 2 łyżki
sos sojowy 2 łyżki
sok z cytryny 2 łyżki
sól, pieprz
olej

Przepis i sposób przygotowania na: Szaszłyki Indonezyjskie

Kroki postępowania

1
Wykonanie:
Filety umyć i pokroić na paski. Do miski włożyć drobno posiekaną cebulę, zmiażdżone ząbki czosnku, paprykę oraz musztardę. Wlać sos sojowy, sok z cytryny oraz 6 łyżek oleju. Wymieszać dokładnie, przełożyć paski kurczaka i wstawić do lodówki na parę godzin.
Krok 1 - Szaszłyki Indonezyjskie foto
2
Następnie nadziewać na szpadki, lekko je skręcając.
Krok 2 - Szaszłyki Indonezyjskie foto
3
Włożyć do piekarnika nagrzanego do 200 stopni, piec na rumiano i w trakcie pieczenia odwrócić i posmarować marynatą.
Krok 3 - Szaszłyki Indonezyjskie foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

aniagdz 26.01.2014 22:25
fajna opcja:D
Monika10 26.01.2014 21:51
smaczne szaszłyki
Monika58 26.01.2014 21:37
fajne szaszłyki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak