Czerwony barszczyk z ziemniakami

Czerwony barszczyk z ziemniakami

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • buraki czerwone

    1,5 kg
  • mąka

    100 g
  • śmietana

    200 g
  • cukier

    3 g
  • ziemniaki

    2 kg
  • sól

  • ziele angielskie

  • liść laurowy

  • włoszczyzna

    500 (tarta)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Warzywa rozdrobnić, zalać wrzącą wodą,dodać ziele angielskie, liść laurowy i gotować .
Ziemniaki pokroić w kostkę, dodać do warzyw i ugotować
Buraki obrać pokroić w plastry, zalać wodą i ugotować.
Pod koniec gotowania zakwasić kwaskiem cytrynowym, odcedzić.
Wywar z buraków dodać do włoszczyzny z ziemniakami.
Śmietanę rozmieszać z mąką, następnie rozprowadzić niewielką ilością gorącej zupy, dodać do zupy, doprawić do smaku cukrem i solą, zagotować.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

gusia1000

10.03.2011 00:15
Lubię ten rodzaj zupy.

loren83

02.08.2010 16:00
Ładny kolor

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat