Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Deser z mascarpone i porzeczek

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

mascarpone 15 dag
śmietana kremówka 0,5 szklanki
cukier 1 łyżeczka
czarna porzeczka 1 szklanka

Przepis i sposób przygotowania na: Deser z mascarpone i porzeczek

Dobrze schłodzoną śmietanę ubijamy z cukrem. Następnie dodajemy mascarpone i ponownie dokładnie miksujemy. Porzeczki mogą być mrożone /rozmrażamy je/ lub z kompotu. Ja wykorzystałam porzeczki w soku własnym ze słoiczka zasypane cukrem. Na spód dwóch pucharków kładziemy po łyżce porzeczek. Następnie kładziemy warstwę mascarpone ze śmietaną, ponownie porzeczki, mascarpone ze śmietaną i dekorujemy porzeczkami. Możemy schłodzić.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ewelina301 30.01.2014 19:43
idealny na lato
Marlenka.S 26.01.2014 18:00
świetnie wygląda ten deser
Wacław 26.01.2014 15:38
przepyszny deser :-)
gibli 26.01.2014 15:05
smaczny deserek:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak