Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pierogi z kaszą gryczaną

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kasza gryczana 1 woreczek
cebula 1 sztuka
margaryna
sól
pieprz
woda

Przepis i sposób przygotowania na: pierogi z kaszą gryczaną

Ugotować kaszę gryczaną, cebulkę usmażyć na margarynie, dodać do kaszy. Połączyć to wszystko z białym serem, doprawić do smaku solą i pieprzem.
Ciasto rozwałkować, robić krążki szklanką, nakładać do nich farsz i zlepiać brzegi formując pierożki.
Gdy powoli lepimy pierogi należy postawić garnek z wodą do gotowania, gdy woda będzie wrzała wrzucać partiami pierogi do gotowania. Jak zakipią to tak 3minuty i już można wyciągać.

Takie pierogi najlepiej smakują na ciepło, polane tłuszczykiem :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak