Przepis i sposób przygotowania na: Ziemniaczane bliny z pieczarkami
Cebulę zeszklić na tłuszczu, dodać pokrojone pieczarki. Dusić na wolnym ogniu aż zmiękną - sos zagęścić łyżka mąki.
Bliny podawać z sosem, posypane startym serem.
ziemniaki | 50 dkg |
mąka | 16 dkg |
jajko | 4 szt |
mleko | 100 ml |
Gałka muszkatołowa mielona Prymat | do smaku |
tłuszcz do smażenia | do smaku |
sól | do smaku |
pieprz | do smaku |
pieczarki | 50 dkg |
cebule | 2 szt |
ser żółty | do smaku |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: