Pierogi z mięsem

Pierogi z mięsem

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka

    50 dag
  • jajko

    1 szt
  • wołowina

    70 dag
  • cebula

    2 szt
  • boczek

    10 dag
  • olej do smażenia

  • pieprz ziołowy

    do smaku
  • pieprz

    do smaku
  • przyprawa Przyprawa do zup Kucharek-

    do smaku
  • woda

    250 (ciepła)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mięso wołowe ugotować, ostudzić i zemleć w maszynce do mięsa. Cebulę obrać, drobno posiekać, zrumienić na tłuszczu. Połowę smażonej cebulki dodać do zmielonego mięsa, wbić jajko, przyprawić solą, pieprzem i maggi. Wszystko razem wymieszać. Na stolnicy przesiać mąkę, dodać trochę soli i ciepłej wody, zarobić ciasto. Gotowe ciasto rozwałkować, szklanką wycinać krążki. Nakładać po łyżeczce farszu, zlepiać brzegi pierogów. Gotować w lekko osolonym wrzątku. Podawać ze smażoną cebulką lub usmażonym boczkiem. Pierogi można także podsmażyć na patelni.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (14)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

malaczarna23

25.02.2013 14:25
pyszne

Koper

18.02.2013 21:31
mmm z wołowiną, pyszności

edyta44

06.04.2012 23:05
super

mela25

06.04.2012 08:48
domowe najlepsze

Małgosia6

05.12.2011 21:58
moje ulubione

Wafelek2601

05.10.2011 14:54
smaczne

Halusia

22.09.2011 21:08
Pyszne

Margo1

21.12.2010 10:30
patrząc teraz na nie to by się zjadło

Margo1

21.12.2010 10:30
patrząc teraz na nie to by się zjadło

marzencia2007

12.12.2010 13:53
uwielbiam :) i o dziwo jem je ze śmietaną :D

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat