Ryżowe kotleciki

Ryżowe kotleciki

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mielonego mięsa

    50 dag
  • cebuli

    1/2 sztuki
  • siekanej natki pietruszki

    2 łyżki
  • jajka

    1 szt
  • przyprawa uniwersalna Kucharek

    pieprz przyprawa do mięsa mielonego
  • tarta bułka

    do panierowania
  • olej

    do smażenia
  • ryż

    1 szklanka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ryż ugotować na sypko w osolonej wodzie i wystudzić. Dodać do mięsa mielonego. Cebulę drobniutko pokroić i połączyć z mięsem, ryżem, natką pietruszki i jajkiem. Dokładnie wyrobić. Doprawić vegetą, pieprzem i przyprawą. Wilgotnymi dłońmi formułować niewielkie kotleciki, obtaczać w bułce tartej i smażyć na złoty kolor.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

matii6

09.11.2010 12:27
ciekawy przepis

katarzynka455

28.09.2010 10:32
ciekawe i smaczne

halina17

02.08.2010 08:59
Dobry przepis,ładne zdjęcie.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat