Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa gulaszowa z kurkami i kluseczkami.

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kawałek mięsa szynki ok 1/2 kilograma
kurki
biała czesc pory 2 sztuki
marchew 4 sztuki
seler korzeń +natka
jajko 1 sztuka
koncentrat pomidorowy 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa gulaszowa z kurkami i kluseczkami.

Mięso myjemy , osuszymy ,kroimy na mniejsze kawałki jak na gulasz i podsmażamy .W garnku gotujemy wodę i wrzucamy przesmażone mięsko,chwilę gotujemy. W między czasie obieramy warzywa i kroimy je ,kurki oczyszczamy i przesmażamy wrzucamy do garnka z mięsem do tego warzywa i dalej gotujemy pod koniec doprawiamy i dodajemy poszatkowane natki selera i pietruszki. Ciasto na kluseczki mieszamy; mąkę z jajkiem,wodą odrobiną soli dodajemy troszkę koncentratu do koloru i z deski nożem wrzucamy na gotującą się wodę z solą i odrobiną oleju małe kluseczki.Odcedzamy .Zupę podajemy z porcją klusek.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

monia2005 21.01.2014 14:44
polecam jest na prawdę pyszna :-)
halina17 20.01.2014 12:32
Z kurkami smaczna zupa.
Ania321 20.01.2014 12:30
smaczna zupka :)
dada 20.01.2014 11:25
mniam mniam :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak