Grilowana cielęcina

Grilowana cielęcina

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • 50 dkg cielęciny

  • ¼ szklanki czerwonego wytrawianego wina

  • 1 łyżka keczupu pikantnego

  • 1 łyżka octu winnego

  • posiekany czosnek i rozmaryn do smaku

  • 1 łyzka musztardy

  • cytryna

    1 szt.
  • koncentrat

    1 łyżka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Składniki marynaty wymieszać, natrzeć nią umyty i osuszony kawałek mięsa,, odstawić na 60 minut. Piec na dobrze nagrzanym grillu, kilkakrotnie obracać i smarować pozostałą marynatą. Przed podaniem pokroić w plastry, udekorować cząstkami cytryny.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

rosik93

11.08.2010 14:56
mnaim mniam

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat