Składniki
kostka
g
kg
gramów
gniazda
gniazd
ml
duża łyż.
dużej łyż.
mała łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
Pstrąg:
-
pstrągi wypatroszone
4 sztuki -
oliwa
2 łyżki -
Grill przyprawa ziołowa Prymat
2 łyżki -
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat
1 łyżeczka -
Pieprz cytrynowy mielony Prymat
1/3 łyżeczki -
cytryna
1 sztuka
Pasta z czarnych oliwek:
-
oliwki czarne Smak
150 gramów -
fileciki z sardeli
7 sztuk -
pomidory suszone Smak
50 gramów -
kapary całe Smak
2 łyżki -
oliwa
6 łyżek -
bazylia świeża posiekana
4 łyżki -
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat
-
Pieprz czarny Prymat w młynku
Przepis i sposób przygotowania Grillowany pstrąg z pastą z czarnych oliwek
Przygotowanie pasty z czarnych oliwek:
Do miski przełożyć - kapary, oliwki, suszone pomidory i fileciki z sardeli. Składniki dokładnie zmiksować, a następnie dodać posiekaną bazylię oraz przyprawy. Ponownie całość dokładnie wymieszać.
Przygotowanie pstrągów:
W oczyszczonych pstrągach zrobić kilka nacięć. Do każdego z nich włożyć plasterek cytryny. Rybę oprószyć solą, pieprzem oraz przyprawą Grill klasyczny.
Smażenie pstrągów:
Tak przyprawione pstrągi grillować na rozgrzanym ruszcie przez około 6 minut z każdej ze stron. Po tym czasie należy pstrągi wciąż pozostawiać na grillu (ok. 5 minut), ale w miejscu oddalonym od ognia.
Gotowe pstrągi podawać z pastą z czarnych oliwek.
Komentarze (0)
Nie masz konta? Zarejestruj się