Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Najnowsze przepisy Michela Morana. SPRAWDŹ

Co na obiad: Pstrąg z grilla i sałatka z cukinii wg Piotra Ogińskiego

5.0
(11)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Pstrąg to ryba, która idealnie nadaje się na grilla. Z lekką i zieloną sałatką z cukinii smakuje naprawdę pysznie!

Składniki:

Ryba

pstrąg
2 sztuki
masło
3 łyżka
koperek świeży
5 gramów
Sklep Prymat
ząbek czosnku
1 sztuka
cebula
1 sztuka
cytryna
3 plastry
Grill przyprawa klasyczna Prymat
1 łyżka
Sklep Prymat
Sól himalajska różowa drobnoziarnista jodowana Prymat
Sklep Prymat

Sałatka

cukinia
1 sztuka
orzechy nerkowca
25 gramów
cebula czerwona
1 sztuka
sok z cytryny
1 łyżeczka
granat
1/3 sztuka
pomidorki koktajlowe
7-8 sztuk
koperek świeży
5 gramów
Sklep Prymat
ser feta
70 gramów

Dressing

Sos sałatkowy włoski z bazylią i oregano Prymat
1 opakowanie
oliwa
3 łyżki
woda
3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Co na obiad: Pstrąg z grilla i sałatka z cukinii wg Piotra Ogińskiego

Do miski wkładamy masło, koperek, cebulę, plasterki cytryny pokrojone na ćwiartki oraz przyprawę do grilla i wszystko dokładnie ze sobą łączymy.

Gotowym farszem nadziewamy pstrągi, które przekłuwamy wykałaczką i posypujemy dokładnie solą.

Obieraczką wycinamy cienkie paski z cukinii, a następnie dodajemy do miski pozostałe składniki na sałatkę. W małej miseczce dokładnie mieszamy sos sałatkowy z wodą i olejem. Sos dodajemy do sałatki, całość mieszamy. Sałatkę przed podaniem zostawiamy na 5 minut w chłodnym miejscu.

Pstrągi układamy na rozgrzanym grillu, rybę pieczemy pod przykryciem ok. 7 minut z każdej strony. Gotowe pstrągi podajemy z sałatką i kawałkiem cytryny.

 

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak