Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Morszczuk w kukurydzianej panierce

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

morszczuk - filet 50 dag
jajko 3 szt
płatki kukurydziane 2 szkl
olej do smażenia
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Morszczuk w kukurydzianej panierce

Kroki postępowania

1
Jajka rozbijamy dodajemy sól i pieprz - roztrzepujemy, całkowicie rozmrożona rybkę moczymy w jajku
Krok 1 - Morszczuk w kukurydzianej panierce foto
2
Płatki kukurydziane mielimy w maszynce do mięsa bądź rozkruszamy przy pomocy wałka. Namoczone rybki w jajku następnie panierujemy w płatkach
Krok 2 - Morszczuk w kukurydzianej panierce foto
3
Wrzucamy na patelnię, smażyłam na oleju rzepakowym na złoty kolor z dwóch stron.
Krok 3 - Morszczuk w kukurydzianej panierce foto
4
Podajemy tuż po przygotowaniu - Smacznego
Krok 4 - Morszczuk w kukurydzianej panierce foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

fotoviderek 18.01.2014 10:06
Bardzo apetyczna rybka :)
Mniam 18.01.2014 10:01
Bardzo lubię morszczuka. Kukurydziana panierka jest świetna i tak ładnie Ci wyszła-idealnie!
Megg 18.01.2014 09:44
smaczna rybka
2milutka 18.01.2014 09:06
super smak...:)
w mojej kuchni 18.01.2014 08:13
smakowite danie z rybką
Lukrecja29 17.01.2014 22:22
Ale pyszna rybka!I jak ci pięknie wyszła ta panierka :) Jak z restauracji :D

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak