rancuskie i wisnie

rancuskie i wisnie

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • 1 ½ szkl. śmietanki 12%

  • 500 g wydrylowanych wiśni

  • cukier puder

  • 2/3 szkl. cukru

  • aromat waniliowy

    1/4 łyżeczki
  • jajka

    3 szt.
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ciasto lekko rozmrozić po czym przełożyć na dno formy, obłożyć ciastem również boki formy.
Wstawić do rozgrzanego piekarnika i lekko podpiec.
Następnie na podpieczonym cieście rozłożyć wiśnie i zalać je jajkami roztrzepanymi ze śmietaną. Cukrem i aromatem.
Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 200 stopni i piec około 30 minut.
Idealne na ciepło z dodatkiem bitej śmietany.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat