Kopytka

Kopytka

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gr

kg

gramów

ml

duża łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ziemniki

    1,5 kg
  • mąka ziemniaczana

    1/2 szklanka
  • mąka pszenna

    1/2 szklanka
  • jajko

    1 sztuka
  • sól

    szczypta
  • masło

    2 łyżki
  • bułka tarta

    3 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ziemniaki przeciskamy przez praskę.Dodajemy mąkę ziemniaczaną, dodajemy żółtka, jajko, solimy. Ciasto wyrabiamy na stolnicy, posypujemy mąką tortową. Formujemy \"kopytka\".
Gotujemy je w osolonej wodzie. Masło roztapiamy na niewielkim ogniu, dodajmy bułkę tarta i lekko przysmażamy. Dodajemy do niej kopytka, dokładnie mieszamy.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (11)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

jolaxa1

28.06.2011 11:34
super

goofy9

25.12.2010 22:24
dziękuję :)

matii6

24.12.2010 13:30
kopytka bardzo lubię twoje wyglądają smacznie

marta1371

17.12.2010 15:21
też lubię

goofy9

03.12.2010 21:31
odp do Pani Eweliny: uwielbiam Pani komentarze ... i kompletnie ich nie rozumię

Dorota61

02.12.2010 22:39
uwielbiam kopytka!

ewelinapac

01.11.2010 20:01
kopytka też mi orginalny prepis, znamy pomysłodawce myslałma że to dośc stara potrawa ,

Katarzyna/kate1980

19.08.2010 12:54
pyszne

rosik93

06.08.2010 12:21
uwielbiam

Margo1

05.08.2010 19:03
dawno nie robiłam

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat