Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bigos z papryki

2.0
(2)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cebula biała 2 szt
boczek wędzony 30 dag
wieprzowina 20 dag
pomidory 50 dag
czosnek ząbki 1 szt
sól do smaku
natka z pietruszki 2 łyzki
papryka zielona 60 dag
papryka żółta 60 dag
papryka czerwona 60 dag
Papryka słodka mielona Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Bigos z papryki

Cebule pokroić i poddusić z dodatkiem pokrojonego w kostkę boczkiem. Gdy lekko sie zarumieni dodać pokrojone w kostkę mięso. Dusić pod przykryciem. Paprykę umyć, usunąć gniazda nasienne, strąki pokroić w paski, dodać do mięsa i udusić pod przykryciem do miękkości. Umyte pomidory pokroić w plasterki. Gdy papryka zmięknie dodać pomidory, raz zagotować, wymieszać i odstawić. Dodać posiekany czosnek i posiekaną nać pietruszki, przyprawić do smaku solą i papryką w proszku.
Podawać z gotowanymi ziemniakami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

anulka69 13.03.2012 09:17
super
rosik93 06.07.2011 23:59
mniam
Monika193
Monika193 28.09.2010 11:26
świetny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak