Czerwona Szakszuka

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

  Przepis doceniony przez Doradcę Smaku
Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kiełbasa chorizo

    4 szt
  • pomidory

    3 szt
  • papryka czerwona

    1 szt
  • ząbki czosnku

    3 szt
  • Papryka słodka mielona Prymat

    do smaku
  • kminek Prymat

    do smaku
  • Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat

    do smaku
  • jajka

    2
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Pomidory sparzyć, obrać, usunąć pestki i pokroić w kostkę. Umytą paprykę bez nasion pokroić w kostkę. Chorizo obrać z błony, pokroić na plasterki i podsmażyć na rozgrzanej patelni na złoty kolor. Następnie dodać pomidory, paprykę, przeciśnięty przez praskę czosnek i przyprawy. Wymieszać i dusić na wolnym ogniu ok. 15 minut (w razie potrzeby podlać ¼ szklanki wody). Pod koniec duszenia wbić na patelnię jajka i czekać, aż się zetną. Danie podawać ciepłe z bagietką.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (9)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
jejkuchnia 13.03.2018 16:45
Rewelacyjne śniadanie!
Bożena Matuszczyk 17.10.2017 10:37
Pyszna ,kusząca zupka;)
KORAL 12.02.2017 17:28
świetne :)
IZABELA29 10.08.2016 11:38
pyszne danie
Wiktoria29 22.07.2016 21:05
świetna propozycja
Agnieszka-87-25 22.07.2016 19:56
same dobroci
cukiereczek 22.07.2016 18:52
bardzo apetyczne
Justi2401 22.07.2016 14:27
Wspaniałe danie, na sycące i pożywne śniadanie :)
Mniam 22.07.2016 11:15
Takie dania to ja lubię :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat