Grzybek po Litewsku

Grzybek po Litewsku

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jajka

    4 sztuki
  • mąka

    1 szklanka
  • śmietana kwaśna

    1 szklanka
  • masło

    2 łyżki
  • szczypiorek siekany

    1 pęczek
  • sól do smaku

  • pieprz do smaku

  • olej do smażenia

  • natka pietruszki

    1 siekana
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Do śmietany dodajemy jajka , a następnie mąkę i miksujemy. Dodajemy szczypiorek i natkę pietruszki, doprawiamy do smaku, mieszamy dokładnie. Na patelni z dołkami rozpuścić masło , nalać ciasto do dołków i smażyć z obu stron.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat