Bułki jogurtowe

Bułki jogurtowe

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka

    1/2 kg
  • cukier

    1 łyżka
  • sól szczypta

  • jogurt naturalny

    200 g
  • mleko

    120 g
  • jajko

    1 szt.
  • masło

    60 g
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Wszystkie składniki włożyć do miski i zagnieść. Wyrobione ciasto pozostawić do wyrośnięcia na 1 - 1,5 godziny w ciepłym miejscu. Wyrośnięte ciasto wyłożyć na blat posypany mąką, podzielić na 12 równych kawałków, uformować bułki. Gotowe bułki kłaść na blaszce oprószonej mąką. Przykryć ściereczką i pozostawić do wyrośnięcia na około 25 minut. Po wyrośnięciu posmarować roztrzepanym jajkiem (można również posypać sezamem, makiem, orzechami ). Piec w piekarniku nagrzanym do 200 stopni przez 20 - 25 minut

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (15)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Miki

16.07.2012 22:04
super

caralajna

30.01.2012 17:21
extra

gacopierz23

25.12.2011 16:54
smaczne i takie mięciutkie wyszły

barbara11561

02.11.2011 06:53
ewelacja

banditka

06.10.2011 09:47
ladne

misia53

02.07.2011 18:03
jakie śliczne

maryśka

25.06.2011 17:28
mniam

Justyna Jussstiii

15.06.2011 15:34
super

jeta72

11.06.2011 13:16
dobre;)

monika202

02.03.2011 19:24
mmm

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat