Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rolada ze szpinakiem

3.0
(13)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

warstwa mięsna
mięso mielone 600 g
ułeczka czerstwa 1
Przyprawa do mięsa mielonego farszu i klopsów Prymat
Bułka tarta klasyczna Prymat 2 łyżki
warstwa szpinakowa
szpinak 200 g
czosnek 2 ząbek
olej 1 łyzka
cebula 1
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Rolada ze szpinakiem

Bułkę namoczyć w wodzie, wycisnąć ale nie do końca, lepiej żeby trochę wody zostało.
Dodać jajko i przyprawy, wymieszać dobrze wyrabiając.

farsz; Szpinak rozmrozić. Na patelni rozgrzać tłuszcz , wrzucić drobno posiekaną cebulę i czosnek, przyrumienić chwilę i dodać szpinak, przyprawić i ciągle mieszając odparować.

Na folii rozłożyć mięsną masę równomiernie na prostokąt.
Na mięso równomiernie rozłożyć farsz szpinakowy.
Przytrzymując brzeg folii zrolować całość i ostrożnie przykryć foremką keksówką uprzednio posmarowaną i posypaną tartą bułką, po czym przy pomocy deseczki szybko odwrócić by rolada znalazła się w formie. Posypać tarą bułką wygładzić i skropić oliwą.
Piec ok 50- 60 min w temp 200 st

Podawać z młodymi ziemniaczkami z wody z koperkiem i sałatką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

aisoglam 04.02.2014 07:48
Pysznie wygląda :)
brioszka 14.01.2014 09:22
to musi być pyszne!
matesko 14.01.2014 09:18
ciekawy przepis
paulina2157 14.01.2014 05:38
ciekawe to nadzienie
Jadwiga/Jaga85 13.01.2014 22:13
Ależ pomysłowo!
Milka100 13.01.2014 21:56
apetyczna rolada
Renataj 13.01.2014 21:56
Bardzo apetycznie wygląda.
Paolcia 13.01.2014 21:54
smacznie wygląda :)
Maria 70 13.01.2014 21:41
Ciekawe mięsko.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak