Przepis i sposób przygotowania na: Ryżowe gruszki.
Kroki postępowania
Sery zetrzeć, jajka ubić ze szczyptą soli, gałką i pieprzem i wymieszać wszystko z ryżem,1 łyżką bułki tartej i posiekaną natką pietruszki. Doprawić solą i pieprzem.
ryż długoziarnisty | 10 dag |
jajko | 1 szt |
parmezan | 2,5 dag |
ser ementaler | 5 dag |
śmietana 18 proc | 1 łyżka |
Gałka muszkatołowa mielona Prymat | 0,25 łyżeczki |
pietruszka zielona | 1 łyżeczka |
pasek skórki cytryny | 1 szt |
Bułka tarta klasyczna Prymat | |
mąka | |
fryrura do smażenia | |
Liść laurowy suszony Prymat | 1 szt |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: