Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Papryka w cieście francuskim z farszem

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ciasto francuskie 1 płat
por 1 szt.
mielonka 1 puszka
ser żółty 15 dag
opakowanie oliwek nadziewanych 1 opakowanie
czosnek 2 ząbki
sól, pieprz
olej do smażenia
papryka 4 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Papryka w cieście francuskim z farszem

Kroki postępowania

1
Wykonanie:
Ciasto francuskie pokroić na cztery kwadraty. Papryki umyć, włożyć do piekarnika nagrzanego do 200 stopni i piec na brązowo.
Krok 1 - Papryka w cieście francuskim z farszem foto
2
Następnie włożyć do torebki papierowej co pod wpływem pary ułatwi ściąganie skórki. Z każdej papryki odkroić wierzch i wyjąć nasiona. Por pokroić w cienkie talarki i usmażyć na oleju z posiekanym czosnkiem. Dodać starty ser, pokrojoną mielonkę i oliwki.
Krok 2 - Papryka w cieście francuskim z farszem foto
3
Wymieszać przyprawić do smaku i napełnić wydrążone papryki. Ułożyć na pokrojonych kwadratach ciasta, zlepić brzegi i ułożyć na blaszce wyłożonej pergaminem.
Krok 3 - Papryka w cieście francuskim z farszem foto
4
Piec 15 minut w temperaturze 200 stopni.
Krok 4 - Papryka w cieście francuskim z farszem foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

treonina 11.01.2014 12:09
fajny pomysł
iwi 11.01.2014 08:24
Super przepis
Konczi 11.01.2014 08:16
super! pysznie się zapowiada

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak