Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Polewa rumowa z aromatem wiśni

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

czekolada gorzka 100 gram
mleko 3,2% 6 łyżek
rum biały 1 łyżka
Żelatyna wieprzowa Prymat
galaretka wiśniowa 1 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Polewa rumowa z aromatem wiśni

Czekoladę gorzką rozpuścić w kąpieli wodnej.

W mleku rozpuścić żelatynę i galaretkę wiśniową, dokładnie wymieszać.

Wlewać partiami do rozpuszczonej czekolady i dokładnie cały czas mieszać na wolnym ogniu.

Na koniec do polewy dodać biały rum i ponownie wymieszać.

Polać polewą ostudzone ciasto.

Można ją udekorować płatkami migdałowymi.

Smacznego !

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

adelajda 07.03.2014 23:01
ja muszę spróbować takiej polewy
margaret 26.01.2014 10:12
aż ślinka leci:)
gosia56 16.01.2014 08:15
na pewno pyszna polewa
IwonaDD 12.01.2014 11:02
świetna polewa
fotoviderek 12.01.2014 10:09
Przydatny przepis :)
Renataj 10.01.2014 21:36
Interesujący pomysł na polewę.
krystyna330 10.01.2014 20:42
bardzo lubie
Janina 10.01.2014 20:02
Ciekawy przepis;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak