Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa jarzynowa z pieczarkami

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kalafior 1/2 szt
brokuł 1/2 szt
marchew 2 szt
pietruszka 1 szt
pieczarki 300 g
por 1/2 szt
sól do smaku
pieprz
kefir 400 ml
bulion 2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa jarzynowa z pieczarkami

Kroki postępowania

1
Marchewki i pietruszkę obieramy i kroimy na małe kawałki.
Krok 1 - Zupa jarzynowa z pieczarkami foto
2
Brokuła i kalafiora myjemy i dzielimy na małe różyczki.
Krok 2 - Zupa jarzynowa z pieczarkami foto
3
Wszystkie warzywa przekładamy do garnka, dodajemy kostki rosołowe i zalewamy wodą. Gotujemy do miękkości warzyw. Pieczarki obieramy i kroimy w cienkie plasterki, dorzucamy do zupy, doprawiamy solą i pieprzem i gotujemy jeszcze 5 minut.
Krok 3 - Zupa jarzynowa z pieczarkami foto
4
Po tym czasie dodajemy kefir i mieszamy.
Krok 4 - Zupa jarzynowa z pieczarkami foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

nogawkuchni 06.01.2014 11:19
Świetna zupka,lekka,a zarazem zaspokoi głód,pełna samych pysznych składników,na pewno pyszna,przydatny przepis.
Adam/ZUB3R 06.01.2014 10:58
wygląda smacznie
Romanowka 06.01.2014 08:59
Dobra zupka!
Rycerz
Rycerz 06.01.2014 08:51
Samo zdrowie!
LoLa 06.01.2014 07:56
super zupka lubię taka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak