Składniki
Kalkulator jednostek
kg
kostka
gr
gramów
mała łyż.
duża łyż.
ml
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
ziemniaki ugotowane
1 kg -
mąka ziemniaczana
1 szklanka -
jajko
1 sztuka -
cukier waniliowy
1 torebka -
żółtko
1 żółtko -
twaróg
1 kostka
Sposób przygotowania
Wykładamy na blacie, dodajemy jajko i dosypujemy mąkę ziemniaczaną - zagniatamy na gładko tak aby ciasto się nie kleiło.
Następnie robimy nadzienie serowe. Zagniatamy ser z żółtkiem i cukrem waniliowym.
Formujemy kluski i wkładamy farsz do środka
Gotujemy w osolonej wodzie ok. 3-4 minuty do momentu wypłynięcia na wierzch.
Podajemy polane masłem i posypane cukrem.
Komentarze (4)
Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Nie masz konta? Zarejestruj się
szajba2
22.05.2011 16:04Barbara55
01.05.2011 16:48kielcok1
17.04.2011 16:50rakow2
22.01.2011 15:14