Sznycle ziemniaczane z kiełbasą

Sznycle ziemniaczane z kiełbasą

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gr

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ziemniaki ugotowane

    0,5 kg
  • kiełbasa podwawelska

    15 dag
  • cebula

    1 szt
  • szczypiorek posiekany

    4 łyzki
  • majonez

    2 łyzki
  • sól

    do smaku
  • pieprz

    do smaku
  • mąka

    4 łyzki
  • olej do smażenia

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ugotowane ziemniaki rozgnieść tłuczkiem, ostudzić. Dodać przysmażoną, pokroją cebulę i kiełbasę. Następnie wsypać szczypiorek, przyprawy, majonez i wszystko razem przemieszać. Formować w rękach nieduże placuszki, obtoczyć je w mące i piec na rozgrzanym oleju, z obu stron na złoty kolor.
Podawać zamiast ziemniaków do obiadu lub same z ketchupem.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (9)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Katarzyna59

21.01.2014 09:22
bardzo apetyczne

Iwusia

05.01.2013 22:34
bardzo smakowite danie

adam1f

18.05.2012 04:05
dobre

Motorek

03.03.2012 10:17
pycha

Iwona51

25.01.2012 09:36
super

Wafelek2601

19.10.2011 09:42
koniecznie muszę takie zrobić

Margo1

20.12.2010 09:21
ciekawe

Goya

29.11.2010 17:14
tez takie robię

Monika193

27.08.2010 09:44
to będzie fajne :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat