Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

rosołek z kaczki

2.0
(5)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kaczka 1 szt
cebula 1 szt
marchewka 2 szt
por 1 szt
seler 1 szt
pietruszka 1 szt
Liść laurowy suszony Prymat 2 szt
ząbki czosnku 2 szt
ziele angielskie 4 szt
pieprz ziarnisty 10 szt
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: rosołek z kaczki

Warzywa obrać i pokroić ( takie większe kawałki). Kaczkę również pokroić na 4 części, włożyć do garnka i zalać ok. 3 l wody. Postawić na małym ogniu i powolutku gotować. Zebrać z wierzchu szumowiny i dodać warzywa oprócz cebuli i wszystkie przyprawy. Cebulę podpiec i również wrzucić do rosołku. Gotować na bardzo wolniutkim ogniu bez przykrycia, aż mięsko będzie miękkie. Na koniec doprawić jeszcze solą. Rosołek podawać z makaronem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Megg 04.01.2014 19:23
bardzo smaczny taki rosołek
dada 03.01.2014 10:41
mniam mniam kaczkowy rosołek
JOANNA16 02.01.2014 20:50
pyszny rosołek
AnielskaSlodycz 02.01.2014 17:23
Rosół z kaczki jest najlepszy !!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak