Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa cebulowa

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

włoszczyzna
ćwiartka z kurczaka 1
czosnek 1 główka
cebula biała 4
ser grana padano
Liść laurowy suszony Prymat
ziele angielskie
masło klarowane
pieczywo
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa cebulowa

do garnka z wodą wkładamy naszą ćwiartkę z kurczaka, po 20 minutach dodajemy włoszczyznę, kilka liści laurowych i ziela angielskiego. Na patelni przysmażamy na maśle nasze cebule (obrane i posiekane w piórka), następnie dodajemy posiekany czosnek. Gdy warzywa zmiękną wyjmujemy naszą ćwiartkę, ziela i liście. Odzyskujemy mięso z kurczaka i wkładamy z powrtotem do garnka. Dodajemy naszą cebulę z czosnkiem, gotujemy jeszcze ok. 10 min, nastepnie po ostygnięciu blendujemy. Następnie doprawiamy do smaku solą,pieprzem i oregano. Podgrzewamy.
Na koniec podsmażamy na patelni kawałki pieczywa, dodajemy do zupy i posypujemy świeżo startym serem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IwonaDD 26.01.2014 17:24
przepyszna zupa!
Aannkaa82 17.01.2014 20:55
Niegy nie próbowałam ale ciekawa jestem jak smakuje ;)
votus 04.01.2014 19:49
ale pyszna!
Katarzyna54 02.01.2014 17:14
świetna zupa, ładnie wyglada
Ania84 02.01.2014 15:23
ja również jestem fanką takich zupek
Agata3 02.01.2014 12:29
bardzo smaczna zupa:)
Izabela77 02.01.2014 11:59
uwielbiam cebulową, wygląda pysznie;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak