Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Żeberka w żurawinie

4.0
(24)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

żeberka 80 dag
cebula 1 duża
olej do smażenia
miód 1,5 łyżki
czosnek 2 ząbki
Pieprz czarny Prymat w młynku
Sól czosnkowa jodowana Prymat
natka pietruszki do dekoracji
rosół ok 0,5 litry
żurawina

Przepis i sposób przygotowania na: Żeberka w żurawinie

Żeberka dzielimy na porcje, oprószamy pieprzem i solą. Tak przygotowane podsmażamy na rumiano na patelni. Cebulę oraz czosnek obieramy. Pokrojoną w piórka cebule oraz drobno posiekany czosnek dodajemy do obsmażonych żeberek. Następnie dodajemy do nich żurawinę ora miód. Całość smażymy do moment jak cebula się zarumieni.
Obsmażone żeberka delikatnie podlewamy rosołem. Pod przykryciem dusimy do miękkości. Doprawiamy do smaku.
Lubię smak mięsa łączony ze smakiem owoców suszonych (morele, śliwki, daktyle). Tym razem połączyłam żeberka z żurawiną. Polecam!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

dollce 11.12.2015 00:41
Super propozycja :)
gusia1000 29.01.2014 23:28
Dobre jedzenie.
Rafał10 02.01.2014 13:11
pyszności! Uwielbiam takie połączenia :)
Renataj 01.01.2014 16:51
W takim wydaniu żeberek jeszcze nie jadłam.
wyattearp 01.01.2014 16:11
super jedzonko
Zdzisław 01.01.2014 14:44
dla mnie dobra potrawa
Anna133 01.01.2014 13:25
wygląda znakomicie
noninka77 01.01.2014 13:08
pyszności:)
patryska76 01.01.2014 12:51
Pyszności ;-) Lubię takie mieszanie smaków ;-)
norweska20 01.01.2014 12:17
smakowite danie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak