Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rolada mięsna na boczku solankowym

2.0
(9)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mielone wieprzowe 2 kg
sól 3 łyżki
pieprz 1/2 łyżeczka
Majeranek suszony Prymat
rozmaryn
papryka
czosnek 1 główka
gaza 1 metr
sznurek 2 metry
boczek 3 solankowy

Przepis i sposób przygotowania na: Rolada mięsna na boczku solankowym

Kroki postępowania

1
Boczek dzielimy na pół. Z mielonego zaś robimy nadzienie czyli dodajemy sól i czosnek, pieprz. Przekładamy tym nadzieniem boczek.
Krok 1 - Rolada mięsna na boczku solankowym foto
2
Nadziany boczek zawijamy i obsypujemy przyprawami czyli majeranek, rozmaryn może być papryka.
Krok 2 - Rolada mięsna na boczku solankowym foto
3
Tak zawiniętą roladę zawijamy w gazę i ściskamy zwięźle sznurkiem tak aby rolada się dobrze związała. Roladę pieczemy 200 C około 2h 20 min.
Krok 3 - Rolada mięsna na boczku solankowym foto
4
Tak wygląda rolada po upieczeniu jest bardzo smaczna do kanapek.
Krok 4 - Rolada mięsna na boczku solankowym foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Michał2 11.01.2014 18:09
palce lizać, coś smacznego!
wiejska-chatka 02.01.2014 09:21
Ciekawie to wygląda muszę ją zrobić.
Marlenka.S 01.01.2014 18:09
świetnie wygląda
kasienka23 01.01.2014 13:46
uwielbiam takie rolady!
magdziorka6 01.01.2014 11:54
pyszny kawał mięsa
malaczarna23 01.01.2014 11:24
pyszne mięsko:)
babajaga1969 01.01.2014 04:59
bardzo smaczna wędlina
Marta1986 01.01.2014 01:02
musi być pyszna
Rycerz
Rycerz 01.01.2014 00:24
Mniam mniam
kasiaw 01.01.2014 00:21
fajna ta rolada, apetycznie wygląda
Mati13 31.12.2013 23:22
pysznie zrobione

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak